Type to search

POLITIKA

Kaliňák narovinu: TOTO je JEDINÝ skutočný dôvod, prečo sa Robert Fico odmieta očkovať

Edita Silna
Edita Silna aug 20

„Som zaočkovaný. A to preto, že som sa celý život veľmi rýchlo očkoval. Už som COVID-19 mal, no ak by som sa infikoval znova, chcem chorobu prekonať ľahšie. Plne ale rešpektujem ľudí, ktorí sa nechcú dať očkovať, veď neočkovaný človek ma nijako neohrozuje,“ zdôraznil Kaliňák v rozhovore.

Napriek tomu však považuje za legitímny aj postoj svojho predsedu Roberta Fica. „On sa nechce dať očkovať, lebo si myslí, že by mu to mohlo po jeho zdravotných ťažkostiach uškodiť. Som militantný vaxer, ale nikdy svoj názor nenatláčam inému a neoznačujem nikoho za tupelo. Takíto ľudia sú sami duševne zaostalí, ak majú komplex, ktorý ich núti niekomu nadávať. Je to vec, ktorej sa ľudia majú právo báť,“ poznamenal exminister.

Napriek tomu, že ešte pred vlaňajšími parlamentnými voľbami politiku opustil, stále je členom predsedníctva strany. „Som zakladajúci člen Smeru. So Smerom som sa narodil a pri ňom aj ostanem,“ ubezpečil Kaliňák.

“Prešli sme výraznou turbulenciou v súvislosti s odchodom Petra Pellegriniho a mnohí už nad nami zlomili palicu. Smer aj Robert Fico sa zásadným spôsobom obrodili. Smer bojuje za práva ľudí a percentá sa stabilizovali na dvojcifernej úrovni. Smer je dnes v prieskumoch tretia najsilnejšia strana,“ skonštatoval.

Smer niektoré aktuálne trestné stíhania kritizuje až tak, že to mnohí označujú za zastrašovanie vyšetrovateľov. Ich prácu Kaliňák ako trojnásobný minister vnútra pozná, napriek tomu tvrdí, že má dôvod im neveriť. „Niekoľko z tých vyšetrovateľov sa spreneverilo prísahe a zákonu,“ povedal Kaliňák.

„To sú také strašne zásadné pochybenia, ktoré sú nepochopiteľné. Potom prídete k tomu, že tam musí byť, samozrejme, politický motív,“ zdôraznil. Zároveň spochybňuje aj viaceré priznania, ktoré boli podľa neho vynútené väzbou.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak