Type to search

POLITIKA

Matovič ÚTOČÍ na opozičných lídrov: “Nezáleží im na vás, využívajú vás len ako živé štíty!”

Minister financií Igor Matovič: Im nezáleží na vašich životoch! Využívajú vás, aby sa za vás skryli ako za živé štíty. Huckajú vás a vy na to doplácate vlastným životom. Doplatia na to vaše deti, ktoré prídu kvôli nezodpovedným politikom o svoje babky a dedkov.

Na Slovensku platí na 90 dní núdzový stav. Schválený je aj dvojtýždňový zákaz vychádzania.

Rozhodla o tom vláda na stredajšom rokovaní, informoval o tom minister hospodárstva Richard Sulík (SaS). Na Slovensku budú zatvorené podľa Sulíka všetky reštaurácie aj predajne, okrem tých esenciálnych. “Všetci si želáme a dúfame, že sa situácia dovtedy zlepší. O desať dní budeme znovu vyhodnocovať,” povedal Sulík. Dodal, že strana SaS bude tlačiť na to, aby sa začali uplatňovať výhody pre očkovaných.

Na tlačovej konferencii k núdzovému stavu a lockdownu sa vyjadril aj minister financií Igor Matovič, ktorý tvrdí, že šéf strany SMER-SD Robert Fico, líder strany HLAS-SD Peter Pellegrini a predseda ĽS Naše Slovensko Marian Kotleba len využívajú ľudí ako živé štíty.

,,Viem, že ma nikdy nebudete voliť, ale naozaj úprimne mi záleží na vašich životoch. Prosím vás, neverte týmto bludárom, že vám očkovanie môžu ublížiť. Ak máte nad 60 rokov, kašlite na Fica, Pellegriniho či Kotlebu a choďte sa dať zaočkovať. Do dvoch týždňov budete mať istotu, že ak vás stretne COVID, vakcína bude chrániť vás, aj vašu rodinu,” povedal Matovič.

,,Nezáleží im na vašich životoch, využívajú vás, aby sa za vami skryli ako za živé štíty. Huckajú vás a potom na to vy doplácate vašimi životmi. Doplatia na to vaše deti, lebo prídu kvôli nezodpovedným politikom o svoje drahé babičky a dedkov,” uzavrel Matovič.

Predseda vlády Eduard Heger tvrdí, že ak takýto lockdown nebude účinný, tak to bude svetový fenomén.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak