Type to search

POLITIKA

Fico pred kamerami VYBUCHOL na novinárku! “Vyzeráte ako taká hus!”

Edita Silna
Edita Silna jan 06

Robert Fico zvolal dnes (5. januára) tlačovú besedu, kde oznámil stanovisko strany Smer-SD k možnej spolupráci Slovenska a USA. Situácia sa však rýchlo zvrtla a politik na niektoré otázky novinárov zareagoval viac ako urazene.

Predseda strany Smer-SD na tlačovej konferencii tvrdo kritizoval návrh dohody o spolupráci v oblasti obrany medzi SR a USA. Podľa jeho slov je to pre našu krajinu nevýhodné, a zároveň to porušuje suverenitu Slovenska. Fico zároveň oznámil, že požiada svojich straníkov, aby nikdy takýto typ dohody v parlamente nepodporili.

Uvedená dohoda by umožnila americkým ozbrojeným silám, aby využívali vojenské letiská v Malackách (oblasť Kuchyňa) a v Sliači. Slovenská vláda by poskytla tieto priestory bez nájomného na 10 rokov. Po vyjadreniach expremiéra dostali priestor na otázky novinári. Ich však viac zaujímala dovolenka v Jordánsku, na ktorej sa mal Fico ešte minulý týždeň nachádzať.

Redaktorka televízie Markíza sa spýtala, či dodržal nariadenú karanténu a zaregistroval sa v eHranici. To politika rozčúlilo, keďže sa chcel zaoberať hlavne témou obrany na Slovensku. ,,Trochu mi je vás ľúto. Vyzeráte smiešne a trápne, ako taká hus… Čo vás je do toho, či som niekde bol alebo nebol? Ja vždy rešpektujem pravidlá hry tak, ako sú nastavené,“ zareagoval nahnevane, pričom upozornil, že nie je ministrom zdravotníctva, ktorý si taktiež doprial dovolenku v zahraničí.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak