Type to search

POLITIKA

Rok a pol po škandále s diplomovkou vydáva Matovič bizarný príkaz pracovníkom ministerstva!

Minister financií Igor Matovič (OĽaNO) vyzval zamestnancov ministerstva, aby neuvádzali jeho titul, ak to nie je absolútne nevyhnutné. Píše sa to v e-maile zo začiatku decembra, ktorý má denník SME k dispozícii.

Matovič vyštudoval Fakultu manažmentu Univerzity Komenského v Bratislave, ktorú v roku 1998 ukončil titulom magister. Získal ho za diplomovú prácu, ktorá je v podstate kompilátom dvoch ďalších kníh.

Na to, že Matovičova diplomovka môže byť problematická, prvýkrát upozornili Hospodárske noviny v roku 2012. Okrem práce ministra financií sú plagiátmi aj diplomovky šéfa parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) a ministra školstva Branislava Gröhlinga (SaS).

Po prevalení škandálu Kollár vlani v júni prehlásil, že už nebude používať titul magister. Gröhling sa k takémuto kroku dodnes neodhodlal.

Matovič váhal s nepoužívaním titulu rok a pol napriek tomu, že v roku 2018 ako šéf vtedy opozičného OĽaNO vyzýval vtedajšieho šéfa parlamentu Andreja Danka (SNS), aby odstúpil a vrátil titul JUDr. pre plagiát svojej rigoróznej práce. Pri svojej okopírovanej práci však o odstúpení mlčal. Po novom vyzval pracovníkov ministerstva aby jeho “titul” používali čo najmenej a iba v nevyhnutných prípadoch.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak