Type to search

POLITIKA

Draxlerovi praskli nervy! “Táto banda psychopatov ide protestovať proti sebe!”

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky máj 13

Kríza na Slovensku sa vôbec neskončila, ba práve naopak, zvyšovaním cien prakticky všetkého ešte narastá. Vláda síce hovorí o pomoci tým najslabším, lenže, žiaľ, zatiaľ iba hovorí. A ľudia sa pri tom pomaly prepadajú do stále väčšej chudoby.

Kritika za nepomoc Slovákom pri stále sa zvyšujúcom zdražovaní potravín či iného tovaru sa na viacerých ministrov a na vládu valí prakticky z každej strany. Už to nie je len opozícia, ale aj odborári a alarmujúci stav začínajú stále viac chápať i bežní ľudia. K nim sa pridávajú aj niektorí expolitici, ako napríklad exminister školstva Juraj Draxler. Ten v statuse dokonca skonštatoval, že vláda pokojne dôchodcov pošle na cintoríny.

Protesty a štrajky proti vysokým cenám a znižujúcej sa životne úrovni síce u nás nie sú také „bujaré“ ako v niektorých iných krajinách, to ale neznamená, že v ľuďoch to poriadne nevrie. „Toto je naozaj na revolúciu: Najnovšie dáta, oficiálne dáta, Štatistického úradu ukazujú, že už minulý rok, a teraz pozor, takmer tretina dôchodcov, ktorí žijú v jednočlennej domácnosti (presnejšie 28,5%) žila pod hranicou chudoby,“ konštatuje Draxler, podľa ktorého to ale bude v tomto roku s terajšími cenami potravín a energií dramaticky horšie. „Zle je na tom aj veľa ďalších skupín. Vláda sa ale naťahuje na úplne hlúpo zostavenom balíku „pomoci“, ktorý v skutočnosti zoberie veľmi veľa príjmov obciam a dá pomerne veľa peňazí relatívne bohatým ľuďom,“ myslí si exminister, podľa ktorého cieľom nie je pomôcť tým, čo to potrebujú, ale plošne uplatiť voličov.

„Hnusný cynizmus. A to na pozadí všetkých tých prostriedkov rozhádzaných na plošné testovania a lotérie a miliárd eurofondov, ktoré táto neschopná vláda nevie čerpať. Dokonca je to taká banda psychopatov, že už znovu idú protestovať, sami proti sebe, teraz akože za učiteľov,“ krúti bývalý šéf rezortu školstva hlavou nad absurdnou situáciu, kedy chcú ísť s učiteľmi štrajkovať súčasný minister školstva Branislav Gröhling aj minister financií Igor Matovič.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak