Type to search

POLITIKA

Šutaj Eštok rozobral Naďa! “Vo svojich špinavých hrách používa najodpornejšie metódy OĽaNO!”

Matúš Šutaj Eštok, člen mimoparlamentnej strany Hlad, už nejaký čas zvádza “súboj” s ministrom obrany Jaroslavom Naďom. Tvrdí, že po obvinení z korupcie neváhal použiť tie “našpinavšie praktiky”.

Šutaj Eštok z Pellegriniho Hlasu tvdí, že minister obrany Jaroslav Naď po obvinení z korupcie pri podozrivom tendri vtiahol “do svojich špinavých politických praktík aj tie najodpornejšie metódy schránkovej firmy OĽaNO”.

Eštok nedávno upozornil na to, že Jaroslav Naď uvažuje o svojom odchode z ministerskej stoličky. Tvrdil, že za jeho rozhodnutím je pravdepodobne podozrenie z pochybného tendra za desiatky miliónov eur. “Konkrétne ide o to, že vláda uvoľnila vyše 31 miliónov eur pre vojakov NATO na Sliači a v Lešti. Majú za ne vybudovať kontajnerové mestečko a stanový kemping pre vyše 3000 ľudí. Už samotný fakt, že kontajnerové mestečko a stanový tábor stoja tri desiatky miliónov eur je naozaj pozoruhodný. Problém je však inde. Naď vraj prikázal priklepnúť zákazku priamym zadaním konkrétnej firme. Žiadny tender, žiadne porovnávanie ponúk. Údajne sa proti tomu vzbúrili viacerí úradníci ministerstva, ale Naď si presadil svoje. Verejne som vyzval ministra obrany Naďa, aby vysvetlil prečo konkrétna firma dostane 31 miliónov za stanové mestečko, kto ju vybral a na základe akých kritérií a na čo všetko sa peniaze použijú,” napísal Eštok.

Ministrovi Naďovi Eštokovu otázku tlmočila redaktorka televízie Joj. Ten však priamo neodpovedal. “Prišiel však útok, v ktorom hrubo zneužol moju exmanželku. Politiku som so súkromím nikdy nemiešal a nebudem to robiť ani teraz, pretože ide len o další výmysel OĽaNackého propagandistického oddelenia – nie je prvý a určite nebude posledný,” dodal Eštok.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak