Type to search

DOMÁCE

TOTO určite nerobte! Ľudia znižíli teplotu kvôli úspore, skončili na antibiotikách

Ako uvádza portál tvnoviny.sk, so šetrením energií to také ľahké nebude. „Mnohí ľudia, ktorí ubrali teplotu v bojleroch s teplou úžitkovou vodou, skončili na antibiotikách,“ informuje web.

Ide o české domácnosti, v ktorých sa niektorí ľudia snažili pri stúpajúcich cenách energií niečo ušetriť. Začali si sami regulovať teplotu v bojleroch, čo nemali robiť. Za žiadnych okolností nie je totiž vhodné, aby si znižovali ohrev vody pod 50 °C.

Kvôli tomu mnohí na takýto prešľap doplatili. Podľa informácií tvnoviny.sk sa v týchto domácnostiach začala šíriť nebezpečná baktéria s názvom Legionella pneumophila. A to stačí len málo. V takejto vode sa len osprchovať.

Baktéria sa môže následne prejaviť napríklad zvýšenou teplotou. Ale pozor! Pri pľúcnej forme sa môže dostať aj do ďalších orgánov. Dôležité je pripomenúť, že ochorenie sa neprenáša.

Pozor si musia dať aj ľudia so slabšou imunitou a napríklad, na takýto zápal pľúc na začiatku tohto roka zomrel aj niekdajší predseda Európskeho parlamentu David Maria Sassoli.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak