Type to search

POLITIKA

KDH odkazuje Naďovi: Vysvetlite kam zmizlo 120 miliónov, alebo ODSTÚPTE!

Minister obrany Naď má vážny problém, podľa medializovaných informácií sa pri nákupe obrnených vozidiel mohlo “stratiť” až 120 miliónov eur.

Na toto zistenie ako prvé zareagovalo KDH, ktoré vyzvali Naďa, aby vysvetlil informácie ohľadom nákupu tychto vozidiel a vyvodil svoju osobnú politickú zodpovednosť.

“Minister obrany garantoval, že verejná súťaž prinesie nižšiu cenu, ako 3 milióny za kus, nakoniec však podpísal kontrakt za 4,6 milióna za kus, čo pri 76 kusoch robí rozdiel viac ako 120 miliónov eur. Vyzývame preto ministra obrany, aby sa k tejto situácii postavil čelom, tieto nákupy objasnil a vysvetlil, prečo Slovensko platí o 120 milióna eur viac, ako by muselo,” hovorí podpredseda KDH Tomáš Merašický.

Je zaujímavé, že práve nákup týchto vozidiel kritizoval minister Naď u svojho predchodcu a postavil si na tom svoju predvolebnú kampaň. Dopadlo to tak, že suma za jedno vozidlo je veľmi podobná tej, za ktorú sa chystal vozidlá kupovať exminister Gajdoš a minister Naď vtedy tvrdil, že je tam obrovská vata. Kde je teda pravda? U koho skončilo 120 miliónov?

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak