Type to search

POLITIKA

“Poviem vám to OTVORENE!” Dlhoročný IT expert, ktorého Remišová vyhodila, jej to vrátil aj s úrokmi

Po 18 mesiacoch skončil vo funkcii štátneho tajomníka pre informatizáciu Ján Hargaš. Stalo sa tak na žiadosť vicepremiérky Veroniky Remišovej (Za ľudí).

Hargaš mal na ministerstve informatizácie na starosti problematiku IT, ako expert v tejto oblasti pôsobil na poste štátneho tajomníka od júla 2021. O jeho odchode sa začalo špekulovať na začiatku februára.

„Bolo to štandardné manažérske rozhodnutie. O tomto kroku som informovala pani prezidentku, povedala som jej dôvody a ona ich akceptovala,“ uviedla Remišová. Aké boli dôvody tohto štandardného manažérskeho rozhodnutia však odmietla komentovať. „Za toto volebné obdobie sa vymenilo 30 štátnych tajomníkov,“ priblížila Remišová.

Podľa Hargaša bol jedným z dôvodov prečo bol z ministerstva odvolaný, že dočasne poverená ministerka Remišová si chcela pripísať jeho úspechy. „Poviem to preto celkom otvorene. Nemôžem sa zbaviť pocitu, že nemalou motiváciou kroku pani Remišovej je snaha priamejšie si tieto výsledky pred nadchádzajúcimi voľbami pripísať. A to je pre mňa veľkým sklamaním,“ napísal na sociálnej sieti.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak