Type to search

ZAHRANIČIE

Známy komentátor: “Nikdy nie je v poriadku chemicky kastrovať, sterilizovať, zabíjať alebo mrzačiť dieťa.”

Konzervatívny  americký komentátor Matt Walsh v stredu svedčil pred výborom Snemovne reprezentantov štátu Tennessee a diskutoval s demokratickými zákonodarcami v súvislosti s návrhom zákona, ktorý by zakázal zákroky na zmenu pohlavia u maloletých, informuje o tom web Daily Wire.

Walsh vystúpil pred zdravotníckym výborom Snemovne reprezentantov v súvislosti s návrhom zákona č. 1, ktorý predložil líder republikánskej väčšiny v Snemovni reprezentantov William Lamberth a ktorý by zakázal takzvané lieky a operácie na zmenu pohlavia u maloletých.

„Mali by sme sa zhodnúť na tom, že nikdy nie je v poriadku chemicky kastrovať, sterilizovať, zabíjať alebo mrzačiť dieťa. A v skutočnosti sa všetci slušní ľudia v tomto bode zhodujú,“ povedal Walsh počas svojej výpovede.  „Ale mnohí z ľudí, ktorí majú v tejto krajine moc a ktorí riadia naše inštitúcie, vrátane našich zdravotníckych zariadení, týmto základným testom slušnosti neprešli.“

Walsh poznamenal, že nedáva zmysel, aby deti, ktoré nesmú robiť veci, ako je nákup strelných zbraní alebo si dať urobiť tetovanie, mohli robiť také závažné rozhodnutia. Dodal, že „deti sú nútené robiť rozhodnutia“, na ktoré nie sú pripravené.

Návrh zákona bol predložený po Walshovom vyšetrovaní, ktoré odhalilo, že Vanderbilt University Medical Center (VUMC) vykonalo dvojitú mastektómiu neplnoletým osobám. VUMC pozastavilo všetky takéto operácie v októbri 2022 po vyšetrovaní republikánskych zákonodarcov.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak