Type to search

POLITIKA

ŠOK! Ľuboš Blaha prichytený na dúhovom pochode so svojim synom

Ľuboš Blaha predvádza neuveriteľné názorové salto mortale. Tvrdí, že ísť na Pride bolo mladíckou chybou. Hoci mal vtedy už 35 rokov.

Odkedy smerácky poslanec Ľuboš Blaha objavil čaro facebookového algoritmu, ktorý mu najmä vďaka negatívnym a čoraz viac konzervatívnejším postom priniesol tisíce fanúšikov, jeho názory sa drasticky menia.

„Rovnosť, sloboda a láska, to sú základné sociálno-demokratické hodnoty,“ povedal v roku 2014 pre denník Sme. „Myslím, že spoločnosť je už nastavená tak, že by tu mohli byť nejaké ústupky voči gejom a lesbičkám, ale na manželstvá sme ešte nedorástli. Ja osobne by som s nimi nemal problém,“ vyjadril sa v minulosti s tým, že v ďalšom volebnom období by podľa neho mohla prísť na reč aj registrované partnerstvá.

“Odkedy som sa stal otcom dvoch detí, moje priority sa zmenili a ďaleko viac preciťujem význam rodiny, bezpečnosti a výchovy. Ako mladý intelektuál bez zodpovednosti máte niekedy tendenciu riešiť libertinske kaviarenské témy, ale keď si založíte rodinu a okúsite reálny život, pochopíte, že Slovensko má úplne iné problémy ako sú gejovia,” vysvetľuje svoj šokujúci obrat Blaha. Už v čase keď bol na Pride, však bol zjavne otcom, keďže mal syna v nosiči. Dodáva, že účasť na Pride bola mladícka chyba a dnes by už tam nešiel. V roku 2014 mal pritom už 35 rokov.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak