Type to search

DOMÁCE

Lekár, ktorý vytiahol bezdomovca preč z urgentu prehovoril: Plnil som len protokol!

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky jún 11

Daniel (35), ktorý sa vďaka videu z urgentného príjmu Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach predstavil verejnosti v nie príliš lichotivom svetle, má ťažké srdce na tých, ktorí ho natočili a zavesili video na sociálnu sieť. Tvrdí, že záznam, ktorý jeho autor urobil nelegálne ( v priestoroch nemocnice je zákaz nakrúcania – pozn. red.) je vytrhnutý z kontextu.

Zdravotník sa exkluzívne vyjadril pre Plus JEDEN DEŇ, že nekonal svojvoľne. Pacient, ktorý je už pomaly inventárom nemocnice a chodí k nim (nielen on) až pričasto, keďže železničná a autobusová stanica zamedzili ľuďom bez domova prístup do ich objektu, tak teraz si chodí podriemať alebo sa vyspať do nemocnice.

Presne tak to bolo aj v piatok (2. júna) popoludní, zhruba o druhej.“Prišiel s tým, že potrebuje vyšetrenie u internistu, čo napokon aj absolvoval. Pri odchode mi personál ambulancie prikázal, aby som osobu, ktorá bola pomočená, zapáchala, vulgárne slovne útočila a vyhrážala sa všetkým okolo zabitím, vyhodil von (Daniel nechcel povedať, kto presne mu vydal takýto príkaz – pozn. redakcie). “Ja som len splnil to, čo sa odo mňa žiadalo. Nebola to moja vlastná iniciatíva. Bál som sa ho oblapiť okolo pása a zdvihnúť, ani nie preto v akom bol stave, ale vnímal som ho ako nebezpečného. Nevedel som, či nemá pri sebe nôž alebo inú zbraň,” spomína okolnosti udalosti, ktoré predchádzali situácii a neboli zachytené na videu.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak