Type to search

POLITIKA

NEUVERITEĽNÉ! Mikulec žiada krutý trest pre brata postrelenej kadetky Mišky! 3 až 8 rokov za mrežami

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky júl 19

Nádejná futbalistka a policajná kadetka Miška skončila na vozíku po tom, čo ju inštruktor priamo na škole postrelil, a teraz musí v bolestiach rehabilitovať. Jej rodinu však trápia aj ďalšie problémy. Ako v stredu zverejnil advokát Marek Para, prevzal zastupovanie dvoch Miške blízkych osôb, ktoré sú stíhané za to, že kvôli dievčine preskočili bránku rodinného domu Romana Mikulca a klopali mu na dvere.

Miška skončila v nemocnici 1. marca. Na polygóne policajnej akadémie ju trafila ostrá guľka zo zbrane inštruktora Vladimira Šeparneva. Mladá futbalistka skončila najskôr v ťažkom stave na intenzívnej starostlivosti. Dnes je na vozíčku a hoci bojuje a rehabilituje, nedávno musela kvôli veľkým bolestiam prerušiť cvičenia v kúpeľoch v Kováčovej.

Rodinu nadanej futbalistky čakala po zlých správach o jej ochrnutí aj rekonštrukcia bytu na bezbariérový, na čo museli vyhlásiť aj zbierku, keďže to finančne nevedeli zvládnuť.

Aby toho však nebolo málo, prišla ďalšia rana. Miškin brat Števko je stíhaný a hrozí mu trest 3 až 8 rokov za mrežami. A dôvod?

„Pár dní dozadu som prevzal jeden prípad, kde je poškodeným, ako inak, pán Mikulec. Dve osoby blízke kadetke Miške mali pocit, a v úvode to aj tak bolo, že jej zdravotná starostlivosť nie je adekvátne poskytovaná. Rozhodli sa preto zazvoniť mu na jeho rodinnom dome a spýtať sa ministra, či by nemohla byť lepšia. Keďže neotváral, preskočili bránku, zaklopali mu na dvere a odišli von. Bolo to asi 13 sekúnd,”vysvetlil advokát Marek Para. „Dnes sú stíhaní v sadzbe 3 až 8. Ten, čo postrelil Mišku je v sadzbe 1 až 5 rokov, ale ten na koho stíhaní má záujem Mikulec je v sadzbe 3 až 8,” krútil hlavou advokát Marek Para.

Podľa Roberta Kaliňáka išli spomínané osoby k Mikulcovmu domu preto, lebo ich vraj odmietal prijať na ministerstve vnútra. „Študentka policajnej akadémia prišla k celoživotným následkom. Ako sa postavil k dievčaťu, ktoré prišlo o budúcnosť? Tak, že jej brata bude stíhať na osem rokov väzenia,” hneval sa Kaliňák. Podľa neho je to dôkazom toho, že údajne politicky motivovaná činnosť polície sa netýka len politikov, ale aj obyčajných ľudí.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak