Type to search

POLITIKA

Facka pre Demokratov: Partička lúzrov! Klamú a manipulujú prieskumy, ktoré si samy platia!

Väčšina agentúr, ktoré nám poskytujú informácie o politických preferenciách jednotlivých strán, vidí Eduarda Hegera (Demokrati) a jeho kolegov hlboko pod hranicou 5 %. Demokrati dokonca väčšinou nedosahujú ani polovicu z kvóra potrebného pre účasť v parlamente. Generálny manažér strany Hlas-SD Matúš Šutaj Eštok si však všimol, že jedna z agentúr meria Demokratom výrazne viac a to opakovane. Podľa agentúry Median mali Demokrati v júli aj v auguste 2023 nad štyri percentá. Jedná sa o akúsi pomyselnú hranicu, pri ktorej je preukázané, že volič neodchádza od strany, lebo ešte cíti nádej, že by sa mohla dostať do parlamentu. Táto nádej má byť však pri Demokratoch a agentúre Median vymyslená.

„Chcete dôkaz o tom, ako strana ´Demokrati´ klame a manipuluje prieskumy preferencií? Nech sa páči, ponúkajú ho sami na svojom Facebooku. Prvý status si samozvaní ´Demokrati´ zverejnili v júli a oslavujú v ňom 4,2 percenta v agentúre MEDIAN (žiadna iná agentúra im nikdy toľko nenamerala. Asi to bude tým, že si ten prieskum sami zaplatili). A hľa. V auguste im tá istá agentúra namerala 4,1,“ uviedol na sociálnej sieti Šutaj Eštok.

„Čím sa Hegerovci/Naďovci/Šeligovci chvália pre zmenu teraz? Zrazu mali v júli len 3,4 a zázračne rastú. Akurát že svoj prvý, júlový status, zabudli vymazať. Nejde teraz vôbec o túto partičku beznádejných lúzrov. Ide o to, že presne takto sa vytvára verejná mienka pred voľbami. Kupovaním prieskumov, manipuláciami a následnými bombastickými titulkami v médiách,“ pokračuje Šutaj Eštok.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak