Type to search

POLITIKA

Ódor v prieskume popularity totálne pohorel! Slováci mu dali jasne najavo nespokojnosť

Majú za sebou 100 dní. Úradnícka vláda Ľudovíta Ódora (47) nastúpila v polovici mája, aby upokojila situáciu na Slovensku a doviedla krajinu k predčasným voľbám. Medzičasom prišli o jedného člena a riešiť musia spletitú situáciu v bezpečnostných zložkách.

Prieskum MEDIAN pre RTVS ukazuje, že Ódora a jeho kabinet podporuje 38 % Slovákov. Ódor hovorí, že na začiatku mali jasné zadanie. „V prvých mesiacoch sme sa predovšetkým sústredili na to, čo horelo, a čo bolo treba dať do poriadku,“ povedal v O 5 minút 12. Išlo o pomoc rodinám, financovanie zdravotníctva, energetickú pomoc a čerpanie eurofondov.

„Pre mňa je úplne kľúčové, aby tie očakávania boli nastavené správne, lebo my tu nevládneme s podporou parlamentu. My nemôžeme mať pod kontrolou nejaké zákony,“ skonštatoval s tým, že vláda nemá ani peniaze a zdedila deficit rozpočtu. S jeho výkonom je spokojných 38 % ľudí, naopak nesúhlasí s ním 44 % Slovákov.

„To hodnotenie podľa mňa odráža tú skutočnosť na Slovensku, že pochopiteľne nie je možné za taký krátky čas spraviť zázraky,“ reagoval Ódor. V súčasnosti rokuje so stranami o podpore návrhov zákonov o pediatroch či Trestnom zákone.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak