Type to search

POLITIKA

Proti Huliakovi za zdvihla vlna kritiky: Na post ministra je morálne aj odborne nevhodný!

Greenpeace: Je neprijateľné, aby na čele rezortu stál niekto, kto aktívne presadzuje znižovanie ochrany našich národných parkov, a naopak, proaktívne šíri nezmyselné a vedecky nepodložené konšpiračné teórie. Vyzývame pani prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby takúto spornú a neodbornú nomináciu zastavila.

Nomináciu Rudolfa Huliaka na post ministra životného prostredia považovala organizácia Greenpeace pôvodne iba za zlý vtip zo strany novovznikajúcej vlády. Ako však zdôraznila v súvislosti s medializovanými informáciami o nominácii starostu Očovej na daný post Slovenskou národnou stranou, ide o výsmech do tváre ochrane životného prostredia, miliónom ľudí vo svete, ktorí čelia dôsledkom klimatickej krízy, a tiež tisíckam domácností na Slovensku, ktoré už dnes pociťujú následky povodní, silného vetra, extrémneho sucha, či ničivých teplôt.

Vznikajúca koalícia sa podľa Greenpeace rozhodla pochovať aktívnu obhajobu a presadzovanie hodnôt ochrany prírody a klímy a za ministra presadiť človeka, ktorý sa vyhráža obesením ochranárom a je morálne nevhodný a neodborný.

„Je neprijateľné, aby na čele rezortu, ktorého mandátom má byť čo najsilnejšia ochrana životného prostredia a hľadanie ciest na zvládnutie klimatickej krízy, stál niekto, pre koho je iba výmyslom, niekto, kto aktívne presadzuje znižovanie ochrany našich národných parkov, a naopak, proaktívne šíri nezmyselné a vedecky nepodložené konšpiračné teórie,“ zdôraznil Greenpeace.

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak