Type to search

POLITIKA

Beňová: Je smiešne, že tí, čo posielali kukláčov vykopávať dvere, sa dnes sťažujú na zákonný postup

Absolútne nesúhlasím s názormi predstaviteľov PS a mimoparlamentnej strany Demokrati o porušovaní pravidiel právneho štátu na Slovensku po nástupe novej vlády. Píše to na sociálnej sieti Monika Beňová, poslankyňa Európskeho parlamentu za SMER – SSD. Zamýšľa sa nad niekoľkými témami domácej politiky.

„Naopak, princípy právneho štátu boli demolované počas ostatného 3,5 roka. Vyšetrovateľmi, Prezídiom PZ a ÚŠP. Jediným cieľom bola likvidácia Smeru a Hlasu, ako aj nepohodlných sudcov či vyšetrovateľov,“ pripomína europoslankyňa.

„Je absolútne bezprecedentnou hrubosťou, že vyšetrovateľom obvineným z páchania trestnej činnosti bol udelený vymyslený status oznamovateľov trestnej činnosti. Dnes stoja mimo služby a verím, že zákon bude na nich platiť. A je smiešne, keď tí, čo posielali kukláčov vykopávať dvere sa dnes sťažujú na zákonný postup v akejkoľvek oblasti,“ konštatuje v tejto súvislosti Monika Beňová. Uvádza tiež, že je neuveriteľné, že poslanci opozície dnes hovoria o porušení princípov právneho štátu a podsúvajú použitie článku 7 proti vlastnej krajine.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak