Type to search

POLITIKA

Drsný duel! Danko vyštartoval po Šimečkovi: Verím, že vás roztrhne!

Šéf koaličnej strany SNS Andrej Danko sa stretol s lídrom opozície a hnutia Progresívneho Slovenska (PS) Michalom Šimečkom. V diskusnej relácii televízie JOJ Na hrane si nič nedarovali a národniar ukázal svoj “ostrý jazýček.”

Danko už hneď v úvode začal útočiť na moderátorku relácie, ktorá sa ho opýtala na to, či bude národné menu pre reštaurácie povinné. Ako uvádzajú plus.noviny.sk, šéf SNS svoj nápad obhajuje tým, že každý národ má definované menu. “V Maďarsku dokonca evidujú, koľko sa tých jedál predá a podľa toho dotujú produkciu,” uviedol s tým, že “keď niekto robí sushi, tak mu určite nebudeme odporúčať halušky.” Šimečka reagoval, že národné menu nie je problémom Slovenska.

Danko v relácii povedal, že pre SNS je dôležitá podpora kultúrnych menšín, na čo mu Šimečka oponoval, že práve poprel vyjadrenia svojej ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej. Líder PS sa šéfa národniarov spýtal, či napríklad nedostane dotáciu film, v ktorom bude hrať český herec. “Čo zas klamete?! To nie je podpora LGBTI pochodov,” povedal uštipačne Danko s tým, že má na mysli národnostné menšiny. Danko si myslí, že sa mal Šimečka s moderátorkou relácie dohodnúť.

Reč padla aj na ochranu prírody. Šimečka tvrdí, že Dankov minister životného prostredia Tomáš Taraba chce znivočiť prírodu. “Slovensko už bolo zažalované za to, že nedostatočne chráni životné prostredie a biotopy,” povedal líder PS s tým, že ak by chcel Taraba zmenšovať parky, alebo významne znižovať stupeň ochrany, tak Slovensku hrozia veľmi veľké pokuty. “Pán Šimečka má asi o ochrancovi prírody predstavu, ako je pán Rizman, že dlhé vlasy a náušnica v uchu,” reagoval Danko podľa ktorého sú novinári na SNS “besní”. Poprel, že by jeho strana nechcela prírodu chrániť a uviedol, že “21 miliónov dal štát Sorosovi a 23 miliónov na propagáciu cestovného ruchu”. Podľa Danka budú v programovom vyhlásení vlády budú aj “mimovládky a Sorosove problémy”.

“Ste trápni,” povedal moderátorke Danko, keď mu chcela na obrazovke pustiť vyjadrenia ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej a ministra školstva Tomáša Druckera ku kritike SNS. “Verím, že vás roztrhne a my vydržíme štyri roky,” uviedol šéf SNS s tým, že v koalícii nie je žiaden problém, lebo si to vydiskutovali. Podľa Šimečku “pán Danko nediskutuje, len uráža.”

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak