Type to search

POLITIKA

Detaily z kauzy Hellebrandt: TOTO sa v médiách veľmi rýchlo ututlalo

Minister Erik Tomáš (HLAS – SD) sa v debate s Michalom Trubanom (PS) vyjadril k prípadu teraz už  exposlanca Tomáša Hellebrandta.

„Progresívne Slovensko má pri diskusii o novelách trestných kódexov plné ústa ochrany života a zdravia a potom ich poslanec Tomáš Hellebrandt nezodpovedne a v rozpore so zákonom ohrozí svojou vážnou infekčnou chorobou zdravotnícky personál,“ vysvetlil svoje rozhorčenie minister. „Tomu sa povie pokrytectvo!,“ zdôraznil svoj postoj minister.

„O vašom Pokrytectve. Vy sa zastávate paragrafov, ktoré by mali uľahčiť páchateľom trestných činov násilia na zdraví a na živote…“ uviedol. V zapätí však položil otázku: „Pán Truban, pýtam sa Vás, a čo urobil Váš poslanec Hellebrandt? Lebo sa to veľmi rýchlo v médiách ututlalo!,“ pripomenul.

„Tak váš poslanec zatajil infekčnú chorobu. Infekčné ochorenie ktoré ohrozuje zdravie a život. Zatajil ho pred personálom, ktorý ho ošetroval. Vedome ohrozil lekárov a sestry, ktoré ho ošetrovali, spolu 7 zdravotníkov!,“ rozhorčil sa minister v debate.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak