Type to search

POLITIKA

Progresívci majú PROBLÉM! Predžalobná výzva – bývalý riaditeľ SIS Aláč žiada desaťtisíce eur!

Bývalý riaditeľ SIS JUDr. Michal Aláč sa obrátil na PS s predžalobnou výzvou. Od Progresívneho Slovenska a viacerých jeho konkrétnych predstaviteľov žiada vyplatenie dohromady 45-tisíc eur, kvôli zásahu do jeho osobnostných práv. Hnutie situáciu komentuje na sociálnej sieti.

PS v statuse vysvetľuje, že bývalý riaditeľ SIS pán JUDr. Aláč sa v zásade domnieva, že prišlo k zhoršeniu verejnej mienky o jeho osobe a zásahu do jeho dobrej povesti. Malo k tomu dôjsť príspevkom na sociálnej sieti, kde PS upozorňovalo na hrozbu politického ovládnutia SIS, pričom uviedlo, že poslední dvaja riaditelia SIS skončili vo väzbe. Bývalý riaditeľ SIS pán JUDr. Aláč hnutie prostredníctvom advokáta upozornil, že on vo väzbe neskončil – technicky správne bol totiž “iba” zadržaný v cele predbežného zadržania z kolúznych dôvodov, v trvaní cca dvoch dní.

PS dodáva, že sa tak deje preto, aby osoba svojim vplyvom nepôsobila napríklad na svedkov, alebo aby nemarila dôkazy a vyšetrovanie. Po vykonaní potrebných úkonov bol bývalý riaditeľ SIS pán JUDr. Aláč prepustený, a v súčasnosti je stále obvineným v kauze Rozuzlenie.

V závere sa bývalému riaditeľovi PS ospravedlnilo a situáciu uviedlo na správnu mieru. “Akokoľvek, ako politická strana sa snažíme o presné formulovanie myšlienok. Preto sa bývalému riaditeľovi SIS pánovi JUDr. Aláčovi ospravedlňujeme a uvádzame na správnu mieru – nebol zobratý do väzby, ale iba zadržaný v cele predbežného zadržania z kolúznych dôvodov a obvinený,” zhrnulo PS.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak