Type to search

DOMÁCE

Špeciálna prokuratúra končí ! Lipšic:”Slovensko prichádzalo o stovky miliónov eur!”

Lipšic hovoril aj o podozrení, že Slovensko prichádzalo o stovky miliónov eur na rôznych tendroch alebo transakciách.

 

Prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) sa v utorok vyjadrili k zániku ich úradu na tlačovej konferencii. Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic v úvode poďakoval najmä pracovníčkam administratívy a povedal, že bez nich by proces rušenia prokuratúry neprebehol hladko.

„Najdôležitejšie je spoločenstvo. Na špeciálnej prokuratúre bolo a ešte je výnimočné spoločenstvo ľudí a ja verím, že ich potenciál sa ešte naplní. Tak ako prší a je slnko. Ja verím, že slnko v oblasti trestnej justície vyjde a nikto z nás sa nevzdáva,“ zdôraznil Lipšic s tým, že v tejto službe mnohí z nich chce pokračovať.

Kauza Vírus

Pred pár dňami Lipšic spomenul, že zamietal sťažnosti v kauze Vírus, kde je trestne stíhaných 16 fyzických a dve právnické osoby. Okrem iných aj bývalých riaditeľov Vojenského spravodajstva Ľubomír S. a Jána B. i exšéfa Slovenského zväzu ľadového hokeja Martin K.

„Sú stíhaní pre obzvlášť závažný zločin z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku a pre legalizáciu z výnosov trestnej činnosti. Je tu podozrenie, že cez nastrčenú firmu, ktorá nikdy v segmente nepracovala, boli dodávané predražené služby vojenskému spravodajstvu, kde rozsah trestných činov je vyšší ako 74 miliónov eur,“ poukázal na okolnosti.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak