Type to search

DOMÁCE

Adelin lukratívny flek v RTVS v ohrození: ODMIETAM sa podvoliť Šimkovičovej!

Zo strany novej ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (52) bola predložená správa k návrhu zákona o Slovenskej televízii a rozhlase, ktorá zásadne mení všetky doterajšie nastavenia RTVS.

Okrem riaditeľa Ľuboša Machaja (69) sa tak stolička môže zatriasť aj pod mnohými populárnymi reláciami. Výnimkou nemusí byť ani šou Adely Vinczeovej (43) s názvom Trochu inak s Adelou. Moderátorka sa však bez boja len tak nechce vzdať. Medzi riadkami ale načrtla, že chystané zmeny možno nebudú z jej strany stráviteľné. Odíde napokon Adela z RTVS sama?

Zmeny, ktoré chce do RTVS priniesť ministerka kultúry Martina Šimkovičová, sa nestretli s pochopením nielen aktuálneho vedenia, ale ani zamestnancov. Mnohí tápajú v tom, čo nastane a v bezpečí nie je nateraz zrejme nikto. A výnimkou nie je ani hviezdna moderátorka Adela Vinczeová, ktorá roky moderuje svoju reláciu Trochu inak s Adelou. Tá sa prípadným novým podmienkam podriadiť odmieta.

„Milí priatelia, aktuálna situácia okolo RTVS nám nie je ľahostajná. Radi by sme povedali toto. Trochu inak funguje od roku 2013, z toho od roku 2017 je vysielané v RTVS. Za tie roky sme hostili približne 500 inšpiratívnych ľudí, ktorí svojím príkladom otvárajú horizonty, zjemňujú vnemy, poľudšťujú, vzdelávajú. Toto je pre celý náš tím báza, z ktorej môže vyrásť zrelo zmýšľajúci občan. Preto vidíme v Trochu inak hodnotu a verejnoprávnosť. Verejnosť má právo pozerať sa na pestrú škálu tém, nielen na tie, ktoré ,formujú‘ niekým želaný názor,“ uviedla priamočiaro moderátorka spolu so spoluzakladateľom relácie Danielom Rabinom.
sk_SKSlovak
sk_SKSlovak