Type to search

ZAHRANIČIE

Teroristi v Moskve strieľali po všetkom, čo sa hýbalo: Putin sa im KRUTO pomstil!

Uplynulý piatok zažila Moskva tragický deň. Incident, ku ktorému sa prihlásil Islamský štát, zobral život viac ako 130 ľuďom a ďalšie desiatky zranil. V koncertnej sále Crocus City Hall skupina ozbrojencov spustila šialenú paľbu a strieľala po všetkom, čo sa hýbalo. 

Traja zo štyroch podozrivých z útoku v nedeľu pred súdom priznali vinu. Informáciu priniesla agentúra AP, píše TASR. Moskovský súd obvinil Dalerdžona Mirzojeva (32), Saidakramiho Račabalizodu (30), Muchammadsobira Faizova (19) a Šamsidina Fariduniho (25) zo spáchania skupinového teroristického útoku. Hrozí im doživotný trest odňatia slobody.

Súd nariadil vyšetrovaciu väzbu pre všetkých štyroch podozrivých do 22. mája. Mirzojev, Račabalizoda a Fariduni priznali vinu. Na súde sa objavili s modrinami a opuchnutými tvárami. Ruské médiá napísali, že bezpečnostné zložky podozrivých počas výsluchu mučili.

Faizova priviezli na súd priamo z nemocnice na invalidnom vozíku, počas celého procesu sedel so zavretými očami a dohliadali naňho lekári. Račabalizoda mal obviazané ucho. Bezpečnostné zložky podľa miestnych médií jednému z mužov počas výsluchu odrezali ucho. Agentúra AP uviedla, že toto tvrdenie nedokáže nezávisle overiť.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak