Type to search

DOMÁCE SPRÁVY

Banáš zaťal do živého: Korčok, ty PROTISLOVENSKÝ oportunista!

Jozef Banáš, spisovateľ, bývalý diplomat: Je tu hrozba, že Ivan Korčok bude lídrom vojnychtivej časti spoločnosti. Ak si ľudia naplno uvedomia, že keby zvolili Korčoka, tak je tu výrazne vyššia pravdepodobnosť, že Slovensko bude zapojené. Dúfam, že dostanú rozum. Som presvedčený, že Pellegrini to vyhrá.

Do druhého kola slovenských prezidentských volieb, ktoré prebehne 6. apríla, postúpili Ivan Korčok a Peter Pellegrini. „Korčok vytvára dojem, že sa verejnosť prikláňa na jeho stranu, nevidel by som to ale ako nejakú drámu, ideme do finále, tam má Pellegrini ešte veľké možnosti,“ uviedol pre české Parlamentní listy spisovateľ a niekdajší diplomat Jozef Banáš s tým, že víťazstvo Korčoka v prvom kole prezidentských volieb ešte nič neznamená.

„Ivan Korčok je pre mňa absolútne klasický a typický oportunista. Dokonca si myslím, že mu ani nejde o to, aby bol prezidentom, on jednoducho vysiela niekomu signály: som tu a som ochotný poslúžiť. Je jednoznačne nekritický, proamericky orientovaný,“ uviedol s tým, že víťazstvo Korčoka by znamenalo neustále napätie medzi prezidentom a vládou Roberta Fica.

Čo by pre politickú atmosféru na Slovensku znamenalo víťazstvo Petera Pellegriniho? „Je tu vyššia pravdepodobnosť, že tá razancia prípadných možných napätí medzi prezidentom a vládou nebude zďaleka taká ako u Korčoka. Nevylučujem však, že by Peter Pellegrini mal nejaké vnútorné nutkanie ukázať, že je prezident. Musím sa usmievať, keď hovoria, že Pellegrini je Ficova podržtaška. Podľa môjho názoru určite nebude Pellegrini v područí premiéra Fica,“ myslí si Banáš, najprekladanejší slovenský spisovateľ.

Verí, že budúcou slovenskou hlavou štátu sa stane práve Peter Pellegrini: „Je tu hrozba, že Ivan Korčok bude lídrom vojnychtivej časti spoločnosti. Ak si ľudia naplno uvedomia, že keby zvolili Korčoka, tak je tu výrazne vyššia pravdepodobnosť, že Slovensko bude zapojené. Dúfam, že dostanú rozum. Som presvedčený, že Pellegrini to vyhrá,“ verí Banáš, že sa Pellegrini stane prezidentom.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak