Type to search

POLITIKA

Známy vedec VYZÝVA premiéra: “Mal by odstúpiť!” Pozrite, ako ZHOVADIL Matoviča

Naďalej zhoršujúca sa epidemiologická situácia na Slovensku núti ľudí hľadať vinníkov.Premiér Igor Matovič (OĽaNO) prednedávnom naznačil, že odborníci dávajú vláde zléodporúčania. Teraz jeden z nich vyzval premiéra, aby odstúpil. Situáciu podľa neho totiž celkom nezvláda


V stredu si Matovič na Úrad vlády pozval odborníkov z radov virológov, epidemiológov čiinfektológov, aby si vypočul, aké zmeny je nutné ešte vykonať, aby sa vírus konečne prestal šíriť. Predtým v pondelok naznačil, že ich doterajšie odporúčané opatrenia nepomáhajú. „Každý má časť viny, niekto menšiu, niekto väčšiu. Teraz si povedzme, kto ponesiezodpovednosť,“ vyhlásil Matovič.

S týmto tvrdením rozhodne nesúhlasí známy slovenský imunológ Vladimír Leksa, ktorý si vosvojom článku na stránkach portálu Denník N nebral voči predsedovi slovenskej vlády servítky. „Každý nenesie svoj diel viny, ale premiér určite áno, a ten jeho diel nie je malý. Nesie najväčšiu zodpovednosť. Premiér by mal preto odstúpiť. Zachráni tým mnoho životov,“ napísal Leksa.

Odborníci na stretnutí s Matovičom v stredu vyjadrili niektoré odporúčania, na ktoré by sa podľa nich mala vláda sústrediť. Ide najmä o sprísnenie dozoru dodržiavania opatrení, lepšie trasovanie av neposlednom rade vakcinácia. „V prvom rade musíme sprísniť dozor nad tým, čo je v tých opatreniach nariadené, to je kľúčovéa to dosť dobre nezabezpečila,„ povedala epidemiologička Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Mária Avdičová. „Chceme posilniť trasovanie, je to namáhavá vec,“ hovorí epidemiológ VladimírKrčméry. „Aby sme sa, čo najrýchlejšie a za akúkoľvek cenu snažilidoočkovat, čo najviac ľudí,„ hovorí infektológ Pavol Jarčuška.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak