Type to search

ZAHRANIČIE

PRACOVAŤ 12 HODÍN DENNE JE DAR, ODKÁZAL ZAMESTNANCOM NAJBOHATŠÍ ČÍŇAN!

Avatar
Admin Amino apr 25

Pri mene Jack Ma si väčšina ľudí predstaví milého bývalého učiteľa, ktorý založil miliardový biznis a teraz sa snaží pomáhať a inšpirovať druhých. Ale slávny čínsky podnikateľ má aj svoju druhú stránku. A tá sa musí zakladať na tvrdej pracovnej disciplíne.

(Zamestnanci Alibaba v plnom pracovnom nasadení)

Najbohatší Číňan očakáva, že jeho zamestnanci budú pracovať 72 hodín týždenne! Jack Ma pochválil svojich zamestnancov za úsilie, ktoré vynakladajú pri plnení pracovného programu „996“. Pracovná doba je nastavená tak, že každý zamestnanec musí pracovať o 9:00 do 21:00, šesť dní v týždni. Hovorí, že ich ochota pracovať preňho aj v týchto podmienkach je preňho „požehnaním“. Ani sa nedivíme.

Majetok mu vďaka tomu rastie závratným tempom. Len minulý rok si Jack Ma oficiálne prilepšil o 13 miliárd! Bežný smrteľník nemá šancu také obrovské peniaze nikdy minúť, no najbohatší Číňan chce, aby jeho impérium rástlo stále viac.

“Mať možnosť pracovať „996” je veľkým požehnaním. Ak chcete vo firme Alibaba pracovať, pripravte sa na dvanásťhodinové pracovné smeny, inak sa ani nemusíte obťažovať posielať životopis,” odkázal všetkým Jack Ma.

 

(Riaditeľ Alibaba Jack Ma)

V Číne však miliardárov ubudlo. Spomalená ekonomika a klesajúce čínske akcie spôsobili, že z čínskeho zoznamu vypadlo minulý rok až 456 ľudí. Aby ste mohli byť v prestížnom rebríčku, musíte mať na konte aspoň dve miliardy čínskych jüanov, čo je zhruba 264 miliónov eur. Kopa “nešťastníkov” však túto podmienku nedokázala splniť.

Zaujímavosť:

Jeden deň v roku je pre spoločnosť Alibaba obzvlášť prínosný. Ide o čínsky „Deň slobodných ľudí“. Ten má byť pravým opakom pre deň Svätého Valentína. Počas tohto sviatku zaznamenala Alibaba svoje historicky najvyššie predaje – astronomických 17 miliárd eur len za 24 hodín.

Tags:

You Might also Like

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak